Zdrava hrana – idealni dodatak fizičkoj aktivnosti i vežbanju

Promena načina života u poslednjih nekoliko decenija donela nam je brojne bolesti, izazvane dobrim delom fizičkom neaktivnošću, ali i nezdravom hranom, koja je postala gotovo neizostavni pratilac svih nas. Jedan od presudnih koraka da to preokrenemo predstavlja pojačana fizička aktivnost, vežbanje ili bavljenje nekim sportom.

Ipak, nekada ni sama fizička aktivnost ne donosi željenu promenu, pa je potrebna i drugačija ishrana. Ovo je posebno bitno zato što nam je posle vežbanja potrebna dodatna energija najviše izražena u ugljenim hidratima, koji su bitan izvor energije u našem organizmu. Ukoliko oni nedostaju, naše telo će tokom vežbanja ulagati mnogo veći napor, što naposletku može dovesti do povreda ili bolesti.

Ukoliko mislite da se oni nalaze samo u nezdravoj hrani, koja nam samo naizgled daje dodatnu snagu, veoma ćete se prevariti. Nerafinisani ugljeni hidrati koji se nalaze u povrću, mahunarkama i voću predstavljaju sjajan način da dobijemo dodatnu energiju. Takođe, pirinač i piletina mogu predstavljati veliku pomoć. Dragoceni izvor energije, potpuno prirodan i zdrav, predstavljaju i ovsene pahuljice, pogotovo u kombinaciji sa voćem ili orašastim plodovima.

Sastavljajući naš meni posebnu pažnju smo posvetili zdravim namirnicama, prirodnim izvorima ugljenih hidrata od kojih pravimo salate, tortilje i ovsene obroke, koje će pospešiti vaše zdravlje, ali i dati vam preko potrebnu energiju za fizičku aktivnost. Vodite zdrav život i uživajte u ukusnoj hrani.

Vaš „Good days“

%d bloggers like this: